Joan Ørting Massage Oil 200ml

179,95 kr

Joan Ørting Massage Olie är en fantastisk massageolja som är sammansatt av läckra, vårdande och mjukgörande oljor (arganolja, mandelolja, solrosolja och E-vitamin), som tillsammans ger optimal playtime – en förtrollning för huden både under och efter massage.

Arganoljan kommer från odlingar i västra Marocko och kallas för Marockos guld. Oljan har det högsta E-vitamininnehållet av världens alla växtoljor och är mycket skyddande, helande, fuktgivande och närande. En silkeslen olja som är perfekt för alla hudtyper – tränger snabbt in i huden utan att göra den fet. Sägs ha en regenererande effekt och förbättrar utseendet på bristningar. Har en uppstramande effekt och ökar elasticiteten. Genom att använda arganolja bidrar du till att upprätthålla det marockanska ekosystemet. Oljeproduktionen sköts till 100 % av kvinnogrupper som samarbetar med stöd från UNESCO (Förenta nationernas organisation för utbildning, vetenskap och kultur). Det bidrar till ekonomisk stabilitet för de marockanska bönderna och ger dessa kvinnor en bra lön och bättre sociala levnadsvillkor. Mandelolja utvinns av sötmandlar (Prunus amygdalus). Det är en olja som absorberas medelsnabbt av huden och ger längre ”playtime” för en massageolja. Oljan har gynnsamma egenskaper för huden, eftersom den är fuktgivande, lindrar klåda, ömhet och torrhet. Mandelolja är också känd för sin dämpande effekt på inflammation och muskelsmärtor.

Mycket lämplig för normal och torr hud. Solrosolja har ett mycket högt innehåll av omega-6-fettsyror och är en bra källa till vitaminer och mineraler – inte minst E-vitaminer. Solrosolja är en ”torr” olja, vilket betyder att den absorberas snabbt av huden och passar särskilt bra för normal/fet hud. Solrosoljan har ett mycket högt innehåll av den fleromättade fettsyran omega-6 på hela 66 %, som vårdar, reparerar och mjukgör huden. Solrosolja har dessutom ett naturligt innehåll av E-vitamin. Vitamin E är en kraftig antioxidant, som stärker hudens immunförsvar och elasticitet – passar alla hudtyper. E-vitamin fungerar som en antioxidant. Det betyder att vitaminet förhindrar att fettämnen härsknar, bland annat i huden. Dessutom förebygger vitaminet skador från fria radikaler. Fria radikaler är kemiska sammansättningar, som bland annat uppstår på grund av solpåverkan och föroreningar och bidrar till skador på våra celler. Man menar därför att fria radikaler bidrar till att åldra huden.

Massageoljan är perfekt att använda som förspel och skapar en magisk och sensuell stämning för båda parterna. Den kan också användas som ett alternativ till en vanlig bodylotion. Kan användas över hela kroppen, förutom i intimområden – där rekommenderas Joan Ørting Glide Olie. Endast för utvärtes bruk. Utan färg och utan parabener.

Caprylic/Capric Triglyceride. Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil. Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil. Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil. Tocopheryl Acetate. Parfum. Benzyl Salicylate. Limonene. Linalool. Butylphenyl Methylpropional. Benzyl Alcohol.