Sminkning för nybörjare - Så här gör du på bästa sätt!

Kanske du nyss upptäckt sminkets förtjusande värld, eller så har du precis kommit upp i den ålder då det är vanligt att börja sminka dig, men så var det ju det där med hur och vad behöver man? När det gäller sminkning för nybörjare, så är det bra att veta att du inte kommer lära dig allt över en enda natt.

Det tar tid att få in en bra sminkrutin. Men övning ger färdighet. Det du kan börja med är en enkel basmakeup. Sedan allt eftersom göra mer avancerade sminkningar. Att kunna sminka sig naturligt, för en elegant look, det är inte så svårt. Se bara till att göra det enkelt och ta inte för mycket. Börja med att rengöra och återfukta din hud, före du ska sminka dig. Det ger en bättre grund för appliceringen av sminket.

Dags att sminka dig

Efter du har rengjort och återfuktat ditt ansikte, så kan du börja med din sminkning. Men vad behöver man för smink? För nybörjaren är det inte ett måste att ha allt som finns. Det som kan vara bra att ha till att börja med är foundation, concealer, puder, rouge, ögonskugga, eyeliner/kajal, mascara och läppstift. Det kommer du långt med! Du kan så klart även satsa på fler produkter om du vill, som ögonbrynsfärg, olika primers med mera.

Det du ska applicera först, det är en foundation. Försök att matcha den med din naturliga hudton. Därefter kan du använda en concealer, som är bra för att täcka över mörka ringar eller andra skavanker. Sedan puder, som du kan applicera med en borste.

Nu är det dags för ögonmakeupen. Om du är nybörjare är det bra att använda jordtoner på ögonskuggan. Använd även en eyliner eller kajalpenna. Att lära sig lägga en eyliner är oftast det svåraste om man är ovan, men som sagt, övning ger färdighet. Avsluta sedan med att applicera lite rouge på kindbenen samt läppstift eller läppglans för läpparna.

Hitta rätt smink för dig

Om du funderar på vad är smink gjort av, så läs alltid innehållsförteckningen. Om du vill köpa smink, till bra pris, så finns det att hitta hos GOSH.

Du får fri frakt om du beställer över 249 kronor. När du väl fått hem det smink du köpt, så sätt dig helt enkelt framför en spegel och öva dig i att sminka dig.

 

Nya produkter

Matte Eye Liner
Matte Eye Liner
Så lågt som 139,95 kr
Chameleon Primer Chameleon Primer
Boombastic Crazy Mascara
Boombastic Crazy Mascara
Så lågt som 169,95 kr
Luxury Rose Lips
Luxury Rose Lips
Så lågt som 169,95 kr

Se mer